Alles voor imkers en bijen
Advies van de echte imker
Gratis verzending vanaf €100

Formic Pro mierenzuurstrips tegen de varroa 10x2 strips - Copy

Andermatt Formic Pro mierenzuurstrips tegen de varroa 10x2 strips - Copy
Productomschrijving

FormicPro

FORMICPRO mierenzuurstrips zijn ideaal voor de behandeling van matig tot zwaar met varroa besmette volkeren. De FORMICPRO strips werken tot in de afgedekte broedcellen. Het is een snelle, gemakkelijke en doeltreffende zomerbehandeling.

Uitpakken, neerleggen, klaar.

FORMICPRO bestaat uit mierenzuurstrips uit bijenwas en mierenzuur. Elke strip bevat 68.2g mierenzuur, ingewerkt in een gel uit bijenwas en ingehuld in een papieren wikkel. Deze wikkel werkt als verdamppapier die ervoor zorgt, dat een continue en gelijkmatige verdamping van het mierenzuur plaatsvindt.

De dampen van mierenzuur zijn uiterst agressief en toxisch voor de varroamijten. Aangezien het lichaamsgewicht van mijten vele malen kleiner is dan die van bijen, word de letale dosis bij mijten eerder bereikt dan bij bijen. Mierenzuur is echter ook agressief op de bijen.

FORMICPRO werkt snel en effectief tot in de gesloten broed en is uiterst geschikt bij een middel tot sterke varroa-aantasting.

FORMICPRO kan na de honingdracht toegepast worden, bij temperaturen tussen de 10 en 29.5°C.

Formicpro is effectief tegen varroamijten vanaf 10°C en werkt tot in de gesloten broed.

Niet gebruiken als de dagtemperaturen op de dag van toepassing buiten het bereik van 10 - 29,5°C liggen. Wij raden aan de behandeling niet toe te passen tijdens de dracht en altijd pas na de laatste honingoogst. Haal de FORMICPRO strips voorzichtig uit het zakje en scheid de twee strips van elkaar. Verwijder het papier niet, het werkt als een lont en regelt de verdamping van het mierenzuur. Plaats voor de behandeling 1-2 strips op de bovenste latten van de ramen.

Vluchtopeningen altijd volledig openen laten. Muizenbarrières of versperringen en installaties in de vloer moeten worden verwijderd. De behandeling duurt 7 tot 10 dagen, het interval tussen de toepassingen moet minstens een maand zijn. Na de behandeling kunnen de strips worden verwijderd en gecomposteerd.

Één zomerbehandeling na de honingoogst met FORMICPRO zou voldoende moeten zijn. Afhankelijk van de varroadruk adviseren wij een tweede behandeling met THYMOVAR. THYMOVAR heeft een langdurige werking en beschermt tegen herinvasie. De gecombineerde toepassing van oxaalzuur in de broedvrije periode (november tot januari) en de zomerbehandeling met mierenzuur of THYMOVAR geeft zeer goede resultaten bij de bestrijding van de varroamijt.

Niet gebruiken voor de behandeling van kolonies met minder dan 10.000 bijen. Kleinere kolonies kunnen mogelijk niet voor voldoende luchtuitwisseling zorgen waardoor de mierenzuurconcentratie een onaanvaardbare niveau bereikt of overstijgt.

De omgang met mierenzuur vereist grote voorzichtigheid. Draag tijdens de behandeling beschermende handschoenen om huidcontact te voorkomen.

 

Voordelen van FormicP

Dosering:

2 strips per productievolk

1 strip per zesraams volk

Wordt alleen geleverd binnen Nederland.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Andere producten

Andermatt Formic Pro 10x2 strips
Formic Pro 10x2 strips
Op voorraad
€89,95 Incl. btw
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »